top of page

Početak rada udruženja ABIIS Crna Gora

Updated: Oct 26, 2019

Nedavno smo presijekli vrpcu i označili zvaničan početak rada Asocijacije za bezbjednost i istraživanje informacionih sistema - Crna Gora (skraćeno ABIIS - CG).


Blog se vremenom dokazao kao najbolji alat da vam prenesemo sve novosti o radu udruženja, o poslednjim dešavanjima u svijetu informacionih tehnologija, bezbjednosti i privatnosti podataka, rezultate naših istraživanja i profesionalnog mišljenja na aktuelnim temama iz pomenutog domena te možete očikavti da će ova stranica biti redovno ažurirana. Ovdje ćete pronaći, nadamo se, najbolji način da budete redovno obaviješteni i o novim tehnologijama koje mogu da podržavaju vaš biznis ili dom i čuvaju vaše podatke od zlonamjernih prijetnji na internetu.



Šta smo mi zapravo i šta želimo od vas?

ABIIS Crna Gora je nevladino i neprofitno udruženje sa brojnim ciljevima i djelatnostima iz domena informacione bezbjednosti i privatnosti pretežno fokusiranih na istraživanje i edukaciju kao i saradnju u smislu pružanja podrške Vladi Crne Gore i privatnom sektoru u pripremi, razvoju i implementaciji strategije za informacionu bezbjednost, zaštitu podataka o ličnosti građana Crne Gore i podizanja svijesti o zaštiti podataka u generalnom smislu i pri korišćenju svakodnevnih uređaja sa internet pristupom.


A šta želimo od vas? Da budete bezbjedni u sajber svijetu, da ste uvijek u toku sa posljednjim prijetnjama po vaše lične podatke i identitet i da budete ambasadori znanja iz domena informacione bezbjednosti i privatnosti podataka u vašem društvu i na vašem radnom mjestu, da zajedno sa nama širite to znanje i budete korak ispred malicijoznih hakera i sajber kriminala. Mislite da tražimo mnogo? Dokazaćemo vam suprotno i želićete da saznate još. Budite dio našeg udruženja i direktno doprinesite akademskom istraživanju i edukaciji kao i vrijednovanju podataka o ličnosti i važnosti njihove zaštite.



Koje mogućnosti otvara jedan laptop računar sa internet pristupom? Neograničene dobre i neograničene loše.




Pametan vlasnik čini uređaj pametnim.

Želimo da pametujete sa nama. Pridružite se! Ukoliko želite da dobijate notifikacije o novim postovima, možete podesiti notifikacije u vašem ABIIS - CG profilu. Registrujte se!


Vaš Džakula


64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page